Negentien partijen doen mee aan Provinciale Statenverkiezing

Het provinciehuis in Assen.
Het provinciehuis in Assen.
Foto: Eigen foto

Assen – Aan de Provinciale Statenverkiezing van Drenthe van komende maart doen negentien partijen mee. Daar zit een opvallende partij bij: Jezus Leeft. Die partij had van te voren niet aangekondigd mee te doen in Drenthe.

De partij neemt de plaats in voor de Drentse Ouderen Partij. Die partij wilde wel meedoen, maar heeft niet genoeg ondersteuningsverklaringen binnengehaald. Partijen konden tot uiterlijk 30 januari hun kandidatenlijsten inleveren voor de verkiezingen. Het Centraal Stembureau heeft de lijsten inmiddels onderzocht en de lijsten van dus 19 partijen goed bevonden.

Hierbij zitten zeven partijen die nu niet in de Provinciale Staten van Drenthe zitten. Dat zijn BBB, Volt, 50PLUS, Jezus Leeft, Alliantie, BVNL, SGP. Bij de vorige verkiezingen kreeg 50PLUS wel een zetel, maar Statenlid Frank Duut is overgestapt naar JA21.

Naast deze nieuwe partijen doen ook PvdA, Forum voor Democratie, VVD, CDA, GroenLinks, PVV, ChristenUnie, SP, D66, Sterk Lokaal Drenthe en Partij voor de Dieren mee. De verkiezingen zijn op 15 maart.

Foto: Stefan Klomp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen