Henk Joosten wint gehaktballenwedstrijd van café Hees in Ruinen

Ruinen – Henk Joosten uit Ansen heeft voor de eerste keer de gehaktballenwedstrijd van café Hees in Ruinen gewonnen. Hij liet Frits Slagter achter zich. Hij is de opvolger van jan prikken, die de twee vorige edities voor corona won.

Twaalf deelnemers namen zondag deel aan de traditionele wedstrijd van Café Hees / Brinkzicht. Hees zorgde voor het gehakt, de deelnemers hoefden alleen hun eigen ingrediënten mee te nemen, zodat zij daarmee, volgens hun eigen idee,  de lekkerste gehaktbal van zouden kunnen maken. Ze braadden er vier, twee gehaktballen gingen naar de jury, de andere twee gemaakte gehaktballen werden door het publiek gekeurd in het café. Het publiek kon vanuit het café meegenieten van een livestream vanuit de keuken dankzij Bart Kiers.

Liefde voor zijn vrouw

Winnaar werd Henk Joosten, zijn bal kreeg 49 punten wat goud betekent. Henk verklapte nog wel even dat in zijn gehaktbal de liefde voor zijn vrouw Jeannet meegebakken was. Frits Slagter werd nummer twee, hij behaalde eveneens 49 punten maar delfde bij de barrage/tweede keuring het onderspit. Derde werd  Herman Santing.

René Slagter die voor het eerst meedeed, had voor het gehaktballen kneden zijn dochter Ella van 9 jaar meegenomen. Zij deed dit met veel plezier, het bakken liet ze aan haar vader over. Nigel Koekoek vond het ook weer erg leuk om mee te doen, alleen was zijn gehaktbal veel te zout. Daarover waren de jury en het publiek het roerend eens.

Hoofdjury lid Adri van der Vaart, oud-slager en werkzaam bij de Slagersvakschool, werd in zijn beoordeling ondersteund door twee andere juryleden, tevens liefhebbers van gehakballen: Bart Meekhof en Steyn Kreeft. Goud ster, wat 50 punten betekent, werd er dit jaar in Ruinen niet gehaald. Deze uitdaging staat de deelnemers volgend jaar weer te wachten. Maar men vond het wel weer zeer gezellig, wat misschien net zo belangrijk is.

Reacties

Cookieinstellingen