Verenigingen uit De Wolden profiteren van Grote Clubactie

Lotenverkopers in actie.
Lotenverkopers in actie.
Foto: Grote Clubactie

Zuidwolde – Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit De Wolden haalden samen € 7797 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

Dit jaar deden in De Wolden vijf verenigingen mee. Van het opgehaalde geld, gaat tachtig procent naar de club. Voetbalvereniging Ruinen en judovereniging Jigoro Kano haalden samen 2616 euro op, gymnastiekvereniging DOS Zuidwolde verdiende 1890 euro, ZKC’19 1500 euro en JVZ 315 euro. In de Wijk pakte de Wijker Gymnastiekvereniging (WGV) 1476 euro.

Overigens deden in buurgemeente Westerveld meer clubs mee en werd daar flink meergeld verdiend. Daar deden acht verenigingen mee aan de actie. Schultegroep Diever verdiende maar liefst 4089, VV Diever-Wapse 384 euro. In Havelte pakte sportvereniging Dynamiek 2586 euro, vv Havelte 1023 euro en rugbyclub The Big Stones 471 euro. DOS Dwingeloo haalde 2169 euro binnen, voetbalvereniging Old Forward uit Wilhelminaoord 1260 euro en vv Uffelte 750 euro.

Hun cluppie steunen

Algemeen Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie vindt het prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. „Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt, is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

Van voetbal tot bridge

In totaal 350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Of je nu in je clubtenue aanbelt bij de buren of je oom en tante aan de andere kant van het land een appje met jouw verkooplink stuurt. Dit jaar bleek dat men meer dan ooit bereid was om een club te steunen.

Van voetbalvereniging tot fanfare en van gehandicaptenvereniging tot postzegelverzamelaarsclub: de Grote Clubactie is er voor iedereen die, uit liefde voor de club, een steentje wil bijdragen. Voor jong en oud; sport, hobby en cultuur. Voor clubs van 10 tot 3.000 leden. Door heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. En de Grote Clubactie is er voor kleine én grote spaardoelen. Al vanaf die allereerste dag is dat zo en zo zal het blijven.

(Foto: Grote Clubactie)

Reacties

Cookieinstellingen