Faillissement dreigt voor Scala, leerling begint petitie

Scala zit in de Plataan in Meppel.
Scala zit in de Plataan in Meppel.
Foto:

Zuidwolde – Scala dreigt te moeten sluiten. Daarvoor waarschuwt het bestuur. De financiële situatie is zeer zorgelijk bij het kunstencentrum, dat actief is in de gemeenten Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden.

Een van de leerlingen van Scala is, samen met haar ouders, een petitie begonnen om dit proberen te voorkomen. De 11-jarige Nora Lynn Rozema schrijft dat ze Scala een geweldige plek vindt, waar kinderen kunst kunnen maken, muziekles krijgen en kunnen dansen. “Maar nu, als Scala failliet dreigt te gaan, weten veel ouders en kinderen niet meer waar ze heen moeten om hun lessen te kunnen volgen.”

Scala is een van de laatste culturele centra in Nederland, en het enige centrum in Drenthe dat nog een amateurkunstprogramma in de vrije tijd aanbiedt. De vraag is nog voor hoe lang. Scala zelf denkt er ‘voor ons kunstencentrum geen toekomst meer is’.

Gemeente op de hoogte

Scala heeft alle gemeenten waar het actief is, op de hoogte gebracht van de financiële situatie. De gemeente Meppel is in gesprek met Scala zodat het (buitenschoolse) cultuuraanbod door kan blijven gaan. “We hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken”, reageert de gemeente.

Meppel schrijft dat Scala al lange tijd een belangrijke samenwerkingspartner is in het culturele aanbod. “We leven mee met personeel, docenten en bestuur en iedereen die Scala een warm hart toedraagt.”

Petitie

In de petitie roepen Nora Lynn en haar ouders de gemeenten op het financieel mogelijk te maken dat Scala de deuren kan open houden. De petitie loopt nog tot de kerstvakantie. “Wij zijn geraakt door dit krachtige statement vanuit leerlingen en hun ouders”, reageert Scala op het initiatief.

Foto: Stefan Klomp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen