Oud-wethouder Jan van ’t Zand fietsambassadeur De Wolden

Jan van 't Zand is sporttambassadeur van De Wolden.
Jan van 't Zand is sporttambassadeur van De Wolden.
Foto: Gemeente De Wolden

Zuidwolde – Wethouder Egbert van Dijk heeft vorige week woensdag voormalig wethouder Jan van ’t Zand gevraagd fietsambassadeur voor De Wolden te worden. Jan fietst zelf ook graag en is altijd betrokken geweest bij de wielersport in onze gemeente.

„Fietsen, zowel recreatief als sportief, is belangrijk voor Drenthe en voor De Wolden. Jan van ’t Zand is een echte fietser en met zijn netwerk in de sport is er geen betere ambassadeur voor de fiets denkbaar in onze gemeente”, vindt Egbert van Dijk. Van ’t Zand is altijd een fanatieke sporter geweest, schaatste tal van marathons en heeft na zijn vertrek uit de politiek weer veel meer tijd voor fietsen en schaatsen.

Fietsprovincie bij uitstek

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek. In Drenthe ligt er meer dan 1700 kilometer aan fietspaden en ook in De Wolden leggen we nog elk jaar nieuwe fietspaden aan. Ook de komende jaren gaan we (ontbrekende) stukjes fietspad aanleggen en proberen we waar mogelijk aan te sluiten op fietsnetwerken in de ons omliggende gemeenten.

Naast het recreatief fietsen gebeurt er ook veel op sportief gebied in de provincie. In 2023 worden er mooie evenementen georganiseerd, onder andere de Ronde van Drenthe, het EK wielrennen en het Nederlands Kampioenschap Streetrace in Ruinen.

Reacties

Cookieinstellingen