Fotoserie: warme ontvangst Sinterklaas in ijskoud Zuidwolde

Zuidwolde – De Ondernemersvereniging Zuidwolde is dik tevreden over de intocht in het donker die zaterdagavond meer kinderen en ouders trok dan ooit. Iedereen moest verzamelen bij het gemeentehuis, maar daar was Sinterklaas in geen velden of wegen te vinden. Op zoek dan maar.

Het werd een koude, maar vooral magische en sfeervolle optocht naar speeltuin ’t Kroontje. Zuidwolde had zijn best gedaan, want de meeste kinderen waren voorzien van sfeerverlichting, van lampionnen tot lichtslangen en van kleurenlampjes voorziene (loop)fietsen. Zo kronkelde een lange optocht van het gemeentehuis via een omweg richting speeltuin ’t Kroontje aan de Beatrixweg. Onderweg werden de muzikanten van Woudklank opgepikt, ook voorzien van sfeerverlichting.

Sfeer was er volop langs de route, bewoners hadden hun stinkende best gedaan om aan te geven waar de tocht langs moest. Vuurkorven, lange verlichte slangen, kaarsen en andere lampjes; bovendien hadden buren hier en daar gekozen om de intocht samen met wat lekkers te bekijken.

Feest in de speeltuin

Het feest barstte pas goed los toen het hele Spaanse gezelschap, inclusief de burgemeester en spreekstalmeester, zich op de trailer waagde, vanwaar iedereen een prachtig zicht had op die onwaarschijnlijke hoeveelheid kinderen en ouders. Met liedjes en dansjes werd iedereen vanzelf warm, na afloop stond bovendien warme chocolademelk klaar.

Reacties

Cookieinstellingen