Ties van ’t Zand viert 40-jarig jubileum op IKC Het Groene Hart

Feest met meester Ties.
Feest met meester Ties.
Foto: Kees Camera

Zuidwolde – Met liedjes, sketches, dansjes, woordgrappen, moppen en verkleedpartijen is uitbundig het onderwijsjubileum gevierd van meester Ties van ’t Zand (63).

De geboren en getogen Meppeler werkt veertig jaar in het openbaar onderwijs in De Wolden, waarvan de afgelopen negen jaar op IKC Het Groene Hart in Zuidwolde. Het met vlaggetjes versierde speellokaal van dit kindcentrum zat donderdag bomvol kinderen in ‘Ties shirts’ voor de FantasTiese Meestershow.

In het bijzijn van zijn vrouw, dochter en moeder genoot de jubilaris met volle teugen van het feestprogramma. Van de peuters tot en met groep 8 was er geoefend om er een spectaculaire show van te maken. Een en ander werd aan elkaar gepraat door types als Bert de Visser (de slome broer van Bert Visscher) en ‘De verre nicht uit Amsterdam’. Meester Ties speelt zelf ook graag toneel, hij was circa dertig jaar verbonden aan de Horst in de Wijk en aan het VOO Sinterklaastoneel aldaar. Onlangs showde hij nog op hilarische wijze een trouwjurk op Het Groene Hart tijdens een bruidsmodeshow voor een collega.

Met de camper op pad

Collega’s en leerlingen typeren Ties als iemand die gek is op zijn vrouw Janny,  (zee)vissen, voorlezen, met de camper op pad gaan, toneelspelen, fietsen/wielrennen/mountainbiken, vogels houden, kroketten, de sportdag organiseren, koffie en voetbal kijken. Beduidend minder gek is hij op high tea, elektrische fietsen en alles wat te maken heeft met ICT. „Sinds de komst van de computer is in het onderwijs de administratie wel meer geworden. Daar gaat best wel veel tijd in zitten en dat vind ik niet altijd leuk”, aldus Ties die naar schatting al duizend kinderen in de klas heeft gehad. En hij gaat nog wel even door want, zo zegt hij. „Ik ga nog steeds met veel plezier naar school.”

Op de vraag wat voor soort meester hij is, antwoordt Ties: „Ik wil wel graag dat er geluisterd wordt. Ik heb heel duidelijke regels, en dat vinden kinderen ook wel fijn, dat er structuur is. Ik wil dat ze in een goede sfeer dingen leren en hen er bewust van maken dat ze het niet voor mij doen maar voor zichzelf.” Hij staat nu drie dagen per week voor groep 6. Dat doet hij samen met zijn ‘duo-juf’ Mariska, die de andere dagen voor deze groep staat. „Ties is een kinderman, de kinderen gaan altijd voor. Hij is van ‘laat je niet gek maken, we doen wat we kunnen en alles komt goed’.”

Fotobijschrift: Alle kinderen droegen een Ties shirt tijdens het feest voor hun jubilerende meester in het speellokaal van IKC Het Groene Hart in Zuidwolde.

 

Reacties

Cookieinstellingen