Isala behaalt voor derde keer internationaal kwaliteitskeurmerk

Het nieuwe ziekenhuis van Isala.
Het nieuwe ziekenhuis van Isala.
Foto:

Meppel – Isala heeft voor al haar locaties voor de derde keer een internationaal kwaliteitskeurmerk behaald. Isala heeft onder meer een ziekenhuis in Meppel en Zwolle.

Het gaat om de JCI-accreditatie. Dat staat voor Joint Commission International. Dat is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst.

Namens die organisatie kwamen vijf controleurs een week lang naar de locaties van Isala. Daar hebben ze tientallen patiƫnten en medewerkers gevolgd en brachten ze aangekondigde en onaangekondigde bezoeken aan bijna alle afdelingen. In totaal is Isala beoordeeld op meer dan 1200 onderdelen van kwalitateit, zorg, onderzoek en onderwijs.

‘Mooie stimulans’

“De derde keer is bijna ontspannen verlopen”, reageert Rob Dillmann, voorzitter van de raad van bestuur van Isala. “Dit is een mooie stimulans voor continu verbeteren.”

Hij vervolgt: “Tijdens de onderzoekweek ontvingen we meerdere keren complimenten van het team van JCI voor de manier waarop het ziekenhuis de standaarden vertaald had in beleid en de uitvoering daarvan. Ook verbeteringen die Isala heeft doorgevoerd sinds de vorige accreditatie bleven niet onopgemerkt.”

Wereldklasse

De controleurs gaven aan goede inhoudelijke gesprekken met deskundige medewerkers te hebben gevoerd. Zij waardeerden de open houding van artsen en medewerkers van Isala. Ze beoordelen de werkwijze van Isala als “wereldklasse”.

Tijdens de vorige toetsing stond het nieuwe ziekenhuis in Meppel er nog niet. De medewerkers van JCI bezochten de nieuwe locatie en waren onder de indruk van het eerste gasloze ziekenhuis in Nederland.

Foto: Pedro Sluiter

Reacties

Cookieinstellingen