Ondernemerspunt staat voor hele regio open voor nieuwe opdrachten vanuit bedrijven

Marieke Navarro - Rump, van de Regiocampus.
Marieke Navarro - Rump, van de Regiocampus.
Foto:

Meppel – Bedrijven uit regio’s Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel kunnen hun opdrachten voor studenten weer indienen bij het Ondernemerspunt van de Regiocampus. Dit is hét moment om weer nieuwe opdrachten in te dienen bij het Ondernemerspunt. Bedrijven en organisaties uit de gehele regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel kunnen hun opdrachten weer indienen.

Het Ondernemerspunt is dé plek waar bedrijven hun ideeën, opdrachten en onderzoeksvraagstukken kunnen indienen, die vervolgens door studenten van het wo, hbo, mbo en vo kunnen worden uitgevoerd.

Het Ondernemerspunt brengt bedrijven en studenten bij elkaar. De studenten komen uit alle sectoren en staan voor de bedrijven en organisatie klaar om ingezet te worden op interessante vraagstukken. Door als bedrijf nu te investeren in jongeren, investeer je in talentontwikkeling en in mogelijk toekomstige medewerkers.

Leuke ervaring

“Voor iedereen aan te raden om opdrachten in te sturen. Zo’n leuke ervaring om met studenten van verschillende niveaus en richtingen te werken. Vooral als deze studenten dan ook nog eens gaan samenwerken met elkaar en wij van hun nieuwe inzichten leren, maar zij ook van elkaar. Het is essentieel dat de nieuwe generatie in de praktijk leert, maar ook voor onze medewerkers goed om de ideeën en kijk op de situatie te horen van de studenten. Houdt ons scherp!”
Anne van der Hulst, A. van der Hulst B.V.

Interessante vraagstukken

Studenten kunnen bedrijven hulp bieden bij een project of een frisse blik op een bepaald vraagstuk bieden. Interessante vraagstukken, waaraan ze kunnen werken, zijn (markt)onderzoek, klanttevredenheidsonderzoek, maar ook het verzorgen van marketing en communicatie, facilitaire werkzaamheden uitvoeren en coördineren, productontwikkeling en nog veel meer. Naast vraagstukken van één bedrijf of organisatie, wordt er ook gewerkt aan collectieve vraagstukken vanuit ondernemersverenigingen, allianties, stichtingen of andere organisaties.

Anders dan bij stagiaires, werken de studenten aan allerlei opdrachten vanuit het Ondernemerspunt, welke is gevestigd in het Arcus gebouw aan de Werkhorst in Meppel. Ondanks dat er fysiek vanuit Meppel wordt gewerkt, mogen de opdrachten uiteraard uit de hele regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel komen.

Regiocampus

Het Ondernemerspunt is onderdeel van de Regiocampus. De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

Reacties

Cookieinstellingen