Robin Krikken uit Hoogeveen wint vakwedstrijd horeca Drenthe College Meppel

Winnaar Robin Krikken.
Winnaar Robin Krikken.
Foto: Drenthe College

Zuidwolde/Hoogeveen – In de leskeuken van Drenthe College Meppel werd dinsdag tussen vier studenten van Drenthe College uit Assen, Emmen en Meppel gestreden om een ticket voor de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes; de vakwedstrijden voor mbo. Robin Krikken, student Zelfstandig Werkend Kok in Meppel en werkzaam bij restaurant Narline in Zuidwolde, ging er met de winst vandoor.

Uit handen van regiodirecteur Silvester Koehoorn nam de 17-jarige Robin, woonachtig in Hoogeveen, een beker, bon en certificaat in ontvangst. Hij glundert na de woorden van de vakjury. De souschef van Fletcher in Emmen roemt hem om zijn hoge niveau. “Vooral jouw dessert viel in de smaak.” Docent Bert Staal vervolgt: “Jouw snijtechnieken, manier van presenteren smaak en opmaak zijn top. Wat ik proef klopt met wat ik zie.”

Black box

De studenten kregen twee uur de tijd om een lunch bestaande uit soep, maaltijdsalade en dessert voor twee personen te bereiden. Een black box-opdracht, want de studenten wisten tot aan de wedstrijddag niet met welke ingrediënten ze mochten werken. Robin: “Ik heb een soep van pompoen-compote met onder andere sinaasappel, gember en geroosterde pompoenpitten gemaakt. Ook heb ik olie van ras el hanout gebruikt. Als maaltijdsalade heb ik voor een oosterse noedelsalade gekozen met gerookte kip en groenten van het seizoen. Het dessert is een mousse van kokosmelk, roze peper en gekarameliseerde ananas met een sabayon van rum geworden.”

Winnaar Robin Krikken aan het werk. (Foto’s: Drenthe College)

 

Met een score van 87% liet hij de nummer 2, Milan Adriaansen van Drenthe College Emmen, achter zich. Robin: “Ik heb vannacht weinig geslapen. Allerlei lekkere gerechten maalden door mijn hoofd. Ben echt blij dat ik heb gewonnen, want eerlijk gezegd kan ik niet zo goed tegen mijn verlies. Ook kan ik met opgeheven hoofd terug naar mijn leerbedrijf Narline. Mijn begeleider Marco Kloeze is een keer tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap voor koks.”

Op naar Zeeland

Robin gaat Drenthe College vertegenwoordigen tijden de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes. Deze wedstrijd wordt gehouden bij ROC Scalda in Zeeland. Hij neemt het dan op tegen de beste koks in opleiding uit het hele land. DC hoort daar zeker bij. De horeca-opleidingen van Drenthe College zijn in de keuzegids mbo al twee jaar op rij benoemd tot Beste horeca-opleiding van Nederland en zelfs al vijf jaar Topopleiding. Onder de noemer ‘meer dan een diploma’ stimuleert Drenthe College studenten om aan vakwedstrijden of andere excellentietrajecten deel te nemen en het beste uit zichzelf te halen.

Reacties

Cookieinstellingen