Kunstenaars Beeldend Collectief Drenthe houden AtelierRonde

Foto: BKD

Ruinen/Dieverbrug – Veertien kunstenaars van het BCD, Beeldend Collectief Drenthe, openen op 8 en 9 oktober hun deuren voor het publiek. Zoals de naam al verklapt zijn alle kunstenaars werkzaam in Zuidwest-Drenthe en hebben hier hun atelier. Binnen het collectief lopen de disciplines echter breed uit elkaar.

Tijdens de atelierronde kunnen belangstellenden proeven van technieken van beeldhouwkunst tot schilderkunst. De kunstenaars hebben zich voor deze gelegenheid geclusterd in vijf ateliers die van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken zijn. „Het beloven twee gezellige inspirerende dagen te worden, alleen al omdat we als makers een heel weekend bij elkaar aan tafel zitten”, laat Maartje I Jansen, één van de kunstenaars, weten.
De ronde is op ieder punt te starten, bijvoorbeeld in Ruinerwold waar schilderes Coby Bos te vinden is, samen met Janneke Hogerheijde die tekent met draad. In Ruinen bij het keramiekatelier van Marion Storm zijn ook Eveline Villerius, Marijke van der Linden en Loes van Dijk aanwezig, die werken met gemengde technieken.

Ruimtelijke werken

In Ansen zijn in het atelier van Hugo Galama niet alleen zijn ruimtelijk werken te zien, maar ook die van Maya Mastwijk, en pentekeningen van Erik Stokker. Grafiek van Jaap de Jonge, keramiek van Martha Veldthuis en schilderijen van Sejo Slingenberg zijn te bekijken in het atelier van Jaap de Jonge. Tot slot, of misschien wel als start, is in Dieverbrug het atelier van tekenaar Arne Brink te bezoeken, waar dit weekend ook schilderijen van Maartje I Jansen gepresenteerd worden.

Meer informatie is te vinden op de website van het collectief: www.beeldendcollectiefdrenthe.nl

Reacties

Cookieinstellingen