Geld van Initiatiefrijk De Wolden naar Koekange, de Wijk en Veeningen

Padel.
Padel.
Foto: Lisa van Dorp / Pixabay

Zuidwolde – Drie projecten krijgen subsidie vanuit de regeling Initiatiefrijk De Wolden. In totaal ontvangen het dorpshuis in Koekange, LTV Voorwijk in de Wijk en de belangenvereniging in Veeningen ruim 77.000 euro. De totale kosten van de projecten bedragen ruim € 250.000,-.

Dit betekent dat met € 77.000,- subsidie, naast de vrijwillige inzet van de inwoners, sponsoring van bedrijven en subsidies van fondsen, projecten kunnen worden gerealiseerd die anders niet tot stand waren gekomen.

Bestuurskamer Koekange

Het dorpshuis in Koekange gaat de bestuurskamer vernieuwen. Hierbij worden digitale mogelijkheden gecreëerd om meer hybride/digitaal overleg plaats te kunnen laten vinden, muziek en beelden te kunnen streamen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken om nog beter gebruik te maken van deze mogelijkheden.

De bestuurskamer krijgt een renovatie en nieuw interieur, hierdoor ontstaat een fijne moderne kamer die multifunctioneel ingezet kan worden. De vrijwilligers verzetten zelf veel werk en de bijdrage van onder andere Initiatiefrijk De Wolden zorgt ervoor dat de plannen gerealiseerd kunnen worden.

Twee padelbanen

LTV Voorwijk wil 2twee padelbanen realiseren in de Wijk. Op deze manier draagt men bij aan het vergroten van het sportaanbod en de behoefte die hiervoor leeft. Met een uitvoeringsplan is er aandacht voor het toegankelijk maken van deze sport voor een grote doelgroep.

In het Groene Hart in Veeningen worden 2 nieuwe Jeu de Boulesbanen gerealiseerd. De banen komen op een andere locatie in het Groene Hart met een nieuwe ondergrond. Hierdoor ontstaan er kwalitatief betere banen die minder gevoelig zijn voor schade.

De vrijwilligers en gebruikers in het Groene Hart werken hierin samen en zorgen voor het beheer en onderhoud. Door de aanleg van deze nieuwe banen zijn ze toekomstbestendig voor de gebruikers van de Jeu de Boulesbanen.

Reacties

Cookieinstellingen