Zomerfeest van Ruinerwold leeft volop, Quiz Avond is al helemaal volgeboekt

De Quiz Avond is al volgeboekt.
De Quiz Avond is al volgeboekt.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Dat het Zomerfeest van Ruinerwold leeft, blijkt al wel uit het aantal aanmeldingen voor de eerste activiteit: de Quiz-Avond. Die is namelijk al helemaal volgeboekt en dat betekent dat voor de woensdagavond nogal wat inwoners moesten worden teleurgesteld. „Maar mensen kunnen zich nog wel aanmelden voor Ruunerwold hef Talent”, laat het feestbestuur weten.

Vanaf woensdag 8 september rijgt het aantal activiteiten zich snel aaneen, want na de quiz staan donderdagavond de spelletjes op het programma: kaarten en darten, waarbij de kaarters kunnen kiezen uit jokeren en klaverjassen. Start van de spellen is om 19.30 uur. Vrijdag staat traditioneel de scholendag op het programma, waarbij de vier jongste groepen van 9.00 tot 11.00 uur door het dorp trekken en de groepen 5 tot en met 8 vanaf 12.30 uur een programma krijgen voorgeschoteld.

Twee coverbands

Liefhebbers van de muziek van ABBA en Queen komen vrijdagavond volop aan hun trekken, want in de feesttent op het evenemententerrein staan optredens van twee coverbands gepland. ABBA Fever en Queen Forever laten vanaf 21.00 uur alle bekende hits door de tent schallen. De volgende ochtend wordt iedereen al om 9.00 uur verwacht met de versierde wagen of fiets, of als loop-act voor de optocht. Vanaf 9.00 uur worden de wagens gejureerd in de Meerkoetlaan, een uur later moet de stoet zich in beweging zetten voor de ronde door het dorp. De uitslag wordt na afloop bekendgemaakt in de tent.

Het feest gaat zaterdagavond verder met een optreden van de band This is Beethoven. Het is volgens de mensen die de band als eens gezien hebben een show waarin vele bekende wereldartiesten naar het publiek toekomen. Een speciale led-wall van liefst 14 meter vormt het decor van deze show.

Karambam

De zondag begint om 10.00 uur met een kerkdienst in de tent, waarna om 15.00 uur de grote ‘Ruunewold hef Talent’ show begint. Dit jaar dus geen playbackshow, maar een zoektocht naar de grootste talenten van het dorp. Of dat nu zang, dans, cabaret of toneel is. Karambam, dat eind augustus in elf dagen al negen optredens afwerkte en dus zeer gewild is, maakt het Zomerfeest vanaf 18.00 uur af.

Info: www.zomerfeestruinerwold.nl

Reacties

Cookieinstellingen