Collega-ondernemers uit Regio Zwolle geven steun, ook in De Wolden

Foto: Regio Zwolle

Zwolle/Zuidwolde – Het programma Good Practice wil het ondernemerschap in Regio Zwolle versterken en vergroten. Een selectiecommissie vraagt ondernemers met verschillende expertises om collega-ondernemers te helpen. Aangezien de gemeente De Wolden ook tot de Regio Zwolle behoort, kunnen ondernemers er hier ook op ingaan.

De eerste drie koplopers die hun kennis en ervaring gaan delen zijn: Erik Jutstra van Moderna, Ton Bos van WeCobot en Erik Otten van Webstores. Good Practice is een initiatief van de Economic Board Regio Zwolle en een project van de Regio Deal Regio Zwolle. Kennispoort Regio Zwolle voert het programma uit. 

Productief ondernemerschap

Uit onderzoek blijkt dat ondernemers in Regio Zwolle lager scoren dan het landelijk gemiddelde op de thema’s: leiderschap, netwerken en het ontwikkelen van nieuwe kennis. Het programma Good Practice is opgezet om productief ondernemerschap in Regio Zwolle te versterken. Verschillende ondernemers met uiteenlopende expertises zijn aangedragen. Deze koplopers gaan hun kennis en ervaringen delen om collega-ondernemers verder te helpen. Erik Jutstra uit Hardenberg, Ton Bos uit Zwolle en Erik Otten uit Hardenberg zijn de eerste drie koplopers die starten. Good Practice stelt uiteindelijk een team van 25 koplopers samen. 

Praktijkervaring delen

Van vraagstukken over interne bedrijfsvoering, het vinden en behouden van personeel tot het samenbrengen van mens en techniek: de koplopers hebben ieder hun eigen kennisgebied. De koplopers delen hun praktijkervaring via de online kanalen van Kennispoort Regio Zwolle en tijdens bijeenkomsten met andere ondernemers. Daarnaast krijgen de aangewezen koplopers een budget om hun eigen kennis verder te ontwikkelen. Alle informatie over Good Practice is te vinden op kennispoortregiozwolle.nl/goodpractice/.

Reacties

Cookieinstellingen