Bijenstal bij Bezoekerscentrum in Ruinen is van een kunstwerk voorzien

Opening bijenstal.
Opening bijenstal.
Foto: Eigen foto

Ruinen – De bijenstal van de imkersvereniging Ruinen is voorzien van een kunstwerk. Deze werd woensdag 24 augustus feestelijk gepresenteerd bij het Bezoekerscentrum van het Dwingelderveld. Piet Morsink heeft zich uitgeleefd om op een mooie manier duidelijk te maken aan iedereen wat er ín deze schuur te zien is. Bijen dus.

Renate Sanders namens Natuurmonumenten en Willem Wobben namens de Imkersvereniging Ruinen zorgden voor de officiële opening. Renate Sanders benoemde de plezierige samenwerking met de imkers die daar veel informatie en voorlichting geven over de bijen en wat daar bij hoort. De voorlichtingskar staat regelmatig op het voorplein bij het Bezoekerscentrum.

Mooie staptegels

Het wandelpad naar de bijenstal toe wordt nog voorzien van mooie staptegels om mensen op een originele manier de weg er naar toe te wijzen. Willem Wobben gaf aan dat het overleg met Natuurmonumenten waardevol is. Hij dankte namens de al ruim honderdjarige vereniging Piet Morsink met een toepasselijke pot heerlijke heidehoning. De aanwezige vrijwilligers en andere belangstellende werden bedankt en getrakteerd op originele honingkoek.

Piet Morsink lichtte nog even toe wat hij onder andere doet met zijn creativiteit: samen met een groepje andere schilders uit de regio is de Nachtwacht nageschilderd en de groep is al bezig met iets nieuws. Dit alles te zien in de oude dierentuin in Emmen op koopzondagen.

Reacties

Cookieinstellingen