Online supermarkt Picnic gaat van start in Meppel, en komt ook door de Wijk en Ruinerwold

Picnic breidt zich uit naar Meppel.
Picnic breidt zich uit naar Meppel.
Foto:

Meppel – Online supermarkt Picnic gaat op 31 augustus van start in Meppel. De elektrische wagentjes van Picnic rijden vanaf dan door Meppel en de omliggende plaatsen Staphorst, Steenwijk, Havelte, Nijeveen, Ruinerwold, de Wijk, Darp, Zuidveen, Onna, Havelterberg, Rogat en de Schiphorst.

Picnic bezorgt de boodschappen in Nederland bij ongeveer een miljoen huishoudens, verdeeld over meer dan 170 plaatsen. Meppel wordt de tweede plaats na Assen waar het bedrijf de boodschappen voortaan gratis gaat thuisbezorgen. Picnic zegt dat er in de regio van Meppel al 1500 mensen op de wachtlijst staan.

“In maart van dit jaar hebben we in Assen onze eerste hub in Drenthe geopend”, vertelt Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. “Sindsdien kregen we steeds vaker de vraag wanneer Picnic ook in andere delen van de provincie beschikbaar zou zijn. Uitbreiden in Drenthe was een wens van ons en dat de tweede locatie nu een feit is voelt goed.” Als het aan Muller ligt, volgen er nog meer locaties in Drenthe.

Blankenstein

De websuper gaat in Meppel aanvankelijk de weg op met negen elektrische bezorgwagentjes en vijftien bezorgers. De capaciteit wordt geleidelijk verder opgevoerd. De boodschappen worden vanuit de hub op Blankenstein geleverd.

Picnic zegt een einde te maken aan voedselverspilling, omdat het alleen levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door klanten zijn besteld.

Reacties

Cookieinstellingen