Veel volk op de been bij derde Brinkfestijn in Ruinen

Ook oldtimers te zien.
Ook oldtimers te zien.
Foto: Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – De derde avond van het Brinkfestijn in Ruinen werd woensdag goed bezocht. Met name bij het derde deel van het toneelstuk Witte Wieven stond het rijen dik. Ze zagen niet alleen dat Aaldert werd belaagd door deze witte gedaantes, maar ook dat zijn zoon Evert mét hond ongedeerd bleef bij dit avontuur.

Het was jaren geleden Nicole van der Ouw die met het idee kwam om het programma van het Brinkfestijn de Heerlyckheid Ruinen op te luisteren met een stukje toneel. Daarin was steeds een link met de geschiedenis van Ruinen, zoals Zwedera van Ruinen in 2017, Wilde Wietse in 2018 en Bakker Dekker in 2019. Na twee coronajaren speelt nu Wilde Willem een rol in een stuk, geschreven door de bekende Ruiner schrijver Kees Opmeer, waarin het vooral draait om het getrouwde stel Aaldert en Mina en hun zoon Evert. Daar is een en ander om te doen.

Het vierde deel wordt op woensdag 10 augustus opgevoerd, weer aanvang 19.00 uur. Verder waren op de derde avond veel oude voertuigen te zien, van brommers tot oldtimers en tractoren. ook waren er moderne motoren te zien, waar ook wedstrijden mee worden gereden. De oude ambachten zijn verleden tijd, maar de waag trok nog steeds veel klanten die wilden weten wat hun gewicht is.

Reacties

Cookieinstellingen