Deze zomer extra toezicht bij zwemplassen en in de natuur

Deze zomer gaat Natuurmonumenten extra toezien bij zwemplassen.
Deze zomer gaat Natuurmonumenten extra toezien bij zwemplassen.
Foto:

Meppel – Er wordt deze zomer volop gehandhaafd bij recreatieplassen en in de natuur door BOA’s. Dat gebeurt in samenwerking van Provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Sportvisserij Oost – Nederland, Sportvisserij Groningen Drenthe, Stichting het Drentse Landschap en milieupolitie.

‘Heerlijk zwemmen met vrienden, alleen of in gezinsverband…als de temperaturen stijgen wordt het drukker in en rond de Drentse zwemwateren en in de natuur. Om dit veilig en onbezorgd te laten verlopen houden de toezichthouders deze zomer geregeld een oogje in het zeil’, laten de instanties in een persbericht weten.

Niet serieus genomen

Het gebeurt volgens Natuurmonumenten te vaak dat een BOA (BOA = buitengewoon opsporingsambtenaar) bezoekers een bekeuring moet geven omdat de regels ter plaatse niet serieus worden genomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een kampvuur, illegaal vissen, geluidsoverlast, of fout parkeren waardoor hulpdiensten oponthoud ondervinden. Boswachter Tineke Bouwmeester van Natuurmonumenten: “Als je in de natuur op bezoek komt ben je van harte welkom, maar respecteer wel de regels die daar gelden”

Voorkomen is beter

Om iedereen de kans te geven van het water en de zon te genieten gelden er regels in de natuur en rondom zwemplassen. Zo wordt overlast zoveel mogelijk beperkt en blijft het voor iedereen leuk! Toezichthouders werken samen en ondersteunen elkaar in gebieden waar overlast plaatsvindt. Tineke Bouwmeester: “Nog beter is om te voorkomen dat er actie wordt ondernomen, dus doe de hond aan de lijn, hou rekening met andere bezoekers, neem je afval weer mee naar huis en let op de veiligheid van jezelf en anderen”

Foto: René Koster

Reacties

Cookieinstellingen