Kwaliteitskeurmerk Dementie op jonge leeftijd voor Noorderboog gecontinueerd

Foto:

Meppel – Noorderboog kan met trots het Prezo-Keurmerk voor Dementie op jonge leeftijd blijven dragen. Dit is de uitkomst van het kwaliteitsonderzoek dat Perspekt, een onafhankelijk kwaliteitsinstituut in de zorg in mei uitvoerde. Dit betekent dat de afdeling Oosterboer van verpleeghuis De Schiphorst in Meppel, waar mensen met dementie op jonge leeftijd verblijven kwalitatief goede zorg en ondersteuning verleent.

De afdeling slaagde, net als bij de vorige audit in 2017, met vlag en wimpel en scoorde opnieuw honderd procent op alle onderdelen. Tijdens dit eindonderzoek werd er ingezoomd op de onderdelen vrijheid, veiligheid, vertrouwen en vakkundigheid.

In het eindrapport is er lof over hoe de moderne inrichting van locatie Oosterboer en de tuin is afgestemd op de bewoners. Perspekt concludeert dat medewerkers van Noorderboog zich met hart en ziel inzetten om mensen met dementie op jonge leeftijd tot het laatste toe in hun waarde te  laten. Er worden complimenten gemaakt over de openheid en eerlijkheid die er binnen de locatie heerst. Dilemma’s op het gebied van vrijheid en veiligheid worden niet uit de weg gegaan maar besproken.

Expertise en inzicht

Verder prijst Perspekt de manier waarop familie wordt meegenomen. Dit getuigt volgens de auditor van expertise en inzicht van de medewerkers. Ook is Perspekt positief over de initiatieven die Noorderboog neemt. Collega’s van andere instellingen worden uitgenodigd om te komen kijken en vragen te stellen. Er wordt hard gewerkt om voorlichting te geven en om zowel plaatselijke als landelijke overheden te betrekken in de zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd en hun verwanten.

Rolf Kuizenga, leidinggevende van de afdeling Oosterboer ziet continuering van het keurmerk als een enorm compliment. „Het keurmerk bevestigt dat wij als team in staat zijn om kwalitatief goede zorg te verlenen. Ook bevestigt dit dat wij met onze expertise en deskundigheid bijdragen in de ontwikkelingen om de zorg voor jonge mensen met dementie telkens te verbeteren. Goede zorg leveren aan mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten, dat is onze passie.”

Reacties

Cookieinstellingen