FitStap krijgt na Zuidwolde nieuwe locaties in Ruinen en Meppel

Beeld van training.
Beeld van training.
Foto: FitStap

Ruinen/Zuidwolde – FitStap breidt zich uit in de regio Zuidwest-Drenthe, met naast Zuidwolde, nu ook Meppel en Ruinen als nieuwe locaties. FitStap is een beweeg-/lifestyleprogramma ontwikkeld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland. In 3 maanden wordt gewerkt aan een actieve(re) levensstijl, met (stevig/sportief) wandelen als basis.

Naast een goede wandeltechniek en -houding is er ook aandacht voor conditie en kracht. Cognitieve fitness (oefeningen voor het brein) en mental coaching komen ook aan bod. In Zuidwolde (Dr.) hebben vanaf 2020 al circa 50 mensen het FitStap-programma succesvol doorlopen. In Zuidwolde komt weer een nieuwe groep. Het is mooi dat ook inwoners van Ruinen en Meppel nu actief kunnen worden met FitStap.

Effectief

FitStap-coaches Remko Wemmenhove (Zuidwolde/Meppel) en Alied Wemmenhove (Ruinen) zijn zeer enthousiast over het programma: “Na de 3 maanden hebben deelnemers alle kennis en vaardigheden om de actieve levensstijl zelfstandig voort te zetten. Het is effectief. Meer discipline in het bewegen, ‘n betere conditie, lekkerder in je vel zitten, gewichtsverlies en meer sociale contacten, zijn veelgehoorde resultaten.”

Elke week is er een centrale training onder leiding van de coach. In de FitStap-app staan daarnaast elke week 9 individuele opdrachten klaar, waaronder 2 wandelopdrachten. “Gedurende 3 maanden ben je bewust en zeer actief bezig met het aanpassen en integreren van je actievere levensstijl.”

Startdata

Op alle locaties is nog ruimte voor deelnemers. Meer informatie en aanmeldingen: Alied Wemmenhove: Ruinen (start: 23 september) via [email protected]

Remko Wemmenhove: Zuidwolde (start: 31 augustus) & Meppel (start: 2 september) via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen