UPDATE ongelukken op A28

UPDATE:

Door een reeks aanrijdingen bij het knooppunt Hoogeveen is het dinsdag tijdens de ochtendspits erg druk op zowel de A28 als de A37.

Omstreeks 08.20 uur botsten twee vrachtwagens op elkaar tussen Zuidwolde en knooppunt Hoogeveen. De rechterrijstrook is tot 10.00 uur dicht tussen Zuidwolde en het knooppunt Hoogeveen. In 5 kilometer file wordt een wachttijd van zeker 45 minuten gemeten. Verkeer vanuit Zwolle met bestemming Groningen kan dan ook maar beter omrijden vanaf het knooppunt Lankhorst over de A32 en de A7 in de richting van Leeuwarden.

Op de A37 gebeurden nagenoeg rond dezelfde tijd meerdere aanrijdingen dicht bij elkaar. Ook daar liep het verkeer richting Groningen helemaal vast.

Alsof dat nog niet genoeg was gebeurde er op de A28 in de andere rijrichting ook een aanrijding tussen meerdere voertuigen. Dit gebeurde ter hoogte van de aansluiting met de A37 bij het knooppunt Hoogeveen. De A37 vanuit Holsloot is daarom nagenoeg afgesloten, passeren kan alleen over de vluchtstrook.

Het verkeer het knooppunt zal nog enige tijd hinder ondervinden. Zodra de aanrijdingen allemaal van de weg zijn, kunnen de files eindelijk gaan oplossen.

Bron: regio meppel

 

Vanmorgen werden politie en brandweer bij verschillende ongevallen op de A28 geroepen.

Rond 7 uur voor een ongeval ter hoogte van de Erflanden. Hierbij vielen geen gewonden.

Om half 8 reden er niet minder dan vijf auto’s op elkaar op de A28 ter hoogte van De Wijk waarbij meerdere mensen gewond raakten.

Eén daarvan zat bekneld in de auto en moest door de brandweer bevrijd worden, wat pas na een half uur lukte. Deze auto was total loss.

Nog geen uur later volgde de volgende oproep voor de brandweer in verband met een ongeval op de A28 waarbij het om twee vrachtwagens zou gaan.

Dit bleek een kopstaartbotsing te betreffen.

 

 

 

 

Reacties