Beleef de première van ‘De Hekse van Rune’ nog even mee

Ruinen – De kop is er af voor de spelers en vrijwilligers van Stichting Openluchtspel Ruinen (SOR). Zaterdagavond vond de première plaats van ‘De Hekse van Rune’,  een stuk in twee bedrijven geschreven door de eigen regisseur Elise van der Laan.

Het werd een doorslaand succes, met helaas geen uitverkocht huis, maar wel honderden enthousiaste bezoekers die een toneelstuk zagen waar de vaart goed in zat en waar echt iedereen aan mee mocht doen. Af en toe een beetje rommelig, maar dat kwam vooral doordat er in feite twee verhalen door elkaar lopen. Het stuk geeft niet alleen een historisch inkijkje in Ruinen – de Hunneglooberg bestaat echt en ligt vlakbij de parkeerplaats aan de N375 waar mannen elkaar plegen te ontmoeten – maar laat ook zien hoe het er tijdens een(generale) repetitie aan toe kan gaan.

Bijgaande fotoserie geeft een goed beeld van hetgeen de toeschouwer kan verwachten. Oké, natuurlijk is er een deel van het verrassingseffectweg als je de foto’s bekijkt, maar het moet juist een aanmoediging zijn voor mensen om het stuk live te gaan bekijken in het theater op sportpark De Baete. Niet alleen om een mooie avond te hebben – weer met meet en griet na afloop op het toneel – maar ook om de SOT daarmee te steunen. Het blijft een bijzonderheid dat er nog dorpen zijn met een eigen openluchttheater, waar eigen uitvoeringen plaatsvinden.

De komende weken zijn er nog voorstellingen op de volgende data: 19, 21, 23, 26, 28 en 30 juli, steeds om 20.30 uur. Info: www.openluchtspelruinen.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen