Boek van Just Stam uit Koekange steunt de MAMAS in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika.
Zuid-Afrika.
Foto: Google Maps

Koekange – Eind vorige maand heeft Just Stam uit Koekange het boek ‘Groepsreis door Zuid-Afrika’ uitgebracht. Het is een verhaal over een reisgezelschap met nogal uiteenlopende karakters. Geschreven vanuit allerlei bijzondere perspectieven, zoals dat van een leeuw, een struisvogelei en een ligbed op een strand.

Met absurdistische gedachten en dialogen over bijvoorbeeld de hoogtevrees van een smartphone op een selfiestick, maar ook serieuze thema’s als racisme, seksisme en migratie, soms op een verrassende manier met elkaar verweven. Alles tegen de achtergrond van de zeer rijke cultuur, boeiende geschiedenis en wondermooie natuur van Zuid-Afrika, waarover de lezer en passant veel te weten komt.

Het boek is onder meer te koop bij boekhandel Riemer Barth in Meppel. Van het aankoopbedrag van € 22,95 gaat bij aanschaf in die boekhandel vier euro naar Kinderfonds de MAMAS, een fonds dat ruim 2200 vrouwen in Zuid-Afrika steunt bij hun zorg voor vele duizenden kinderen die in ernstige armoede leven. Door scholing, veiligheid en liefdevolle aandacht te bieden, maar ook door bijvoorbeeld moestuinen bij kwetsbare gezinnen aan te leggen. Zo koopt de klant niet alleen een leuk boek, maar helpt hij de armste kinderen van Zuid-Afrika ook aan een betere toekomst.

Op donderdagavond 22 september houdt Just bij Riemer Barth om 20.00 uur een lezing over zijn boek. Daarvoor kan men zich tegen die tijd aanmelden bij Riemer Barth.

Reacties

Cookieinstellingen