Hoe ging het er bij Kar Ga Door in Zuidwolde aan toe? Bekijk de foto’s

Zuidwolde – Kar Ga Door in Zuidwolde was twee jaar weg door corona, bezoekers en deelnemers waren zaterdag blij met het evenement. Eigenaars van oude tractoren, oldtimers, paardenrijtuigen en brommers kwamen uit de wijde omgeving naar Zuidwolde om hun prachtige voertuigen te laten zien.

’s Morgens stroomde het groene hart van Zuidwolde langzaam maar zeker vol met oldtimers, of het nu auto’s of tractoren waren. Er was direct flink wat belangstelling. Tegenover museum De Wemme kwamen de rijtuigen met de paarden samen, allemaal klaar voor een mooie ronde door de omgeving. Om elf uur vertrokken eerst de versierde wagens van het feest in Veeningen, daarna volgde een lang stoet tractoren. Anderhalve week geleden stond de Hoofdstraat ook vol met trekkers voor het boerenprotest, nu was de inzet even wat anders.

De route van de handkarren ging ook nu weer langs het Tonckenshuys en de Zantingehof, zodat de oudere inwoners mee konden genieten van het festijn. In de Hoofdstraat stonden vele kramen opgesteld, met ondernemers, maar ook met oude ambachten.

 

Reacties

Cookieinstellingen