Versierde wagens uit Veeningen blokkeren de Meppelerweg

Zuidwolde – Wat krijg je als de stoet versierde wagens van het Veeninger feest een andere richting uitgaat dan de stoet tractoren van Kar Ga Door? Een grote opstopping op de Meppelerweg tussen Zuidwolde en de Willem Moesweg. Tot groot ongenoegen van een aantal gehaaste automobilisten, de feestgangers werden er alleen maar vrolijker van.

Het is ieder jaar een traditie dat de stoet versierde wagens vanuit Veeningen zo rond de klok van elf uur aansluit bij de vele tientallen oude tractoren, die zich eerst in het groene hart van Zuidwolde verzamelen. Zo ook nu, alleen gingen de versierde wagens nu voorop door de Hoofdstraat met daarachter aan de tractoren. Anderhalve week geleden was de Hoofdstraat rond het gemeentehuis overigens ook vol met tractoren, maar dat had met het boerenprotest te maken.

Dolle taferelen

De wagens uit Veeningen sloegen bij de kruising linksaf de Meppelerweg op, de tractoren gingen rechtdoor om even later via de Stuw en de Linieweg weer richting Meppelerweg te rijden. Op de een of andere manier moesten de wagens uit Veeningen wachten, waardoor ze kort daarop bij de Linieweg op elkaar stuitten. De sliert tractoren kreeg voorrang en dat leidde tot dolle taferelen op- en rond de weg. Jongelui van de wagen ‘Vandaag Inside’ die even een plaspauze inlasten of zelfs even de chauffeur van de lijnbus op de hoogte brachten van de stand van zaken. Diezelfde bus die even later in plaats van via Koekange gewoon over de snelweg A28 naar Meppel reed om zijn verloren tijd in te halen.

Vele automobilisten kozen eieren voor hun geld en keerden hun auto op de weg, maar die zullen elders rond Zuidwolde ongetwijfeld met opstoppingen te maken hebben gehad vanwege al die mooie tochten van oldtimers van Kar Ga Door. De feestneuzen uit Veeningen hadden de grootste lol.

Reacties

Cookieinstellingen