Tandemfietsers tijdens de Drentse fietsvierdaagse gezocht

Wie fiets er mee op de tandem?
Wie fiets er mee op de tandem?
Foto: Phihezo

Hoogeveen – Phihezo, de sportvereniging voor mensen met een verstandelijke en visuele handicap in Hoogeveen doet dit jaar weer mee aan de Drentse  fietsvierdaagse van 19 tot en met 22 juli. Op dit moment zijn er echter nog zes voorfietsers nodig die op een tandem mee kunnen fietsen.

Er wordt 30 of 40 kilometer gefietst en een deel van de mensen fietst op elektrische tandems. „Wij gaan ‘s morgens met zijn allen met een touringcar naar Westerbork om daar te gaan fietsen, vrijwilligers uit heel Drenthe of rondom Westerbork zijn welkom”, laat Hans Scholing namens Phihezo weten.

Niet moeilijk

Het is niet moeilijk om op een tandem te fietsen, nieuwe vrijwilligers krijgen instructie om op een tandem te fietsen. Tijdens het fietsen staat gezelligheid voorop. Er wordt in een rustig tempo gefietst en onderweg wordt er gestopt om koffie te drinken of te picknicken.

Wie zich geroepen voelt om mee te fietsen, kan zich melden bij Hans Scholing 06 -52679717 [email protected]  De nieuwe tandemfietsers krijgen dan een instructie in het tandemfietsen en hoe ze om dienen te gaan met de blinde en slechtziende deelnemers.

 

Foto: Wie fietst er mee op de tandem? Credits: Phihezo

Reacties

Cookieinstellingen