Plan Boom helpt particulieren met bosaanplant

Bomen planten in Kerkenveld.
Bomen planten in Kerkenveld.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Plan Boom Drenthe wil dit najaar samenwerken met particulieren om, op plekken waar het landschappelijk en historisch past, kleine bosjes terug te brengen in het landschap. Deze bossen zijn van belang voor dieren, het milieu, het landschap en de natuur. Inwoners uit de focusgebieden die willen meedoen kunnen zich aanmelden. In De Wolden zijn meerdere aandachtsgebieden: Zuidwolde, het Reestdal, Alteveer/Kerkenveld en Ruinerwold/Koekange.

Particulieren gezocht

Daarom zoeken Landschapsbeheer Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe particulieren die minimaal 0,25 hectare van hun grond in het buitengebied willen beplanten met bomen en struiken. Het plantgoed bestaat uit soorten die van oorsprong in Drenthe voorkomen en die passen bij het gebied, het landschap en de bodem.Op basis van historische kaarten is er een aantal focusgebieden: Schoonebeek, Wapserveen, (randen van) het Reestdal (van Schiphorst, de Wijk tot Schoonvelde), Zuidwolde en omgeving (Ten Arlo, Steenbergen, Drogt, Bazuin, Linde, Nolde), Ruinerwold/Koekange, Tiendeveen-Nieuweroord/Stuifzand, Smilde en omgeving, Peize/Roden, Hoogeveen (zuid)/Alteveer-Kerkenveld en Hollandscheveld/Elim/Nieuwlande.Inwoners van Drenthe die geïnteresseerd zijn en in een van bovenstaande gebieden wonen, kunnen contact opnemen met Landschapsbeheer Drenthe via [email protected]. Meer informatie en de voorwaarden staan op de website van Plan Boom.

Met het project Plan Boom werken de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap, met vele partners, de komende jaren aan de aanplant van 1 miljoen extra bomen in Drenthe. Daar is ieders hulp bij nodig. Particulieren, bewonersinitiatieven, groepen, scholen en bedrijven kunnen allen meehelpen.

Foto: Bomen planten eerder dit jaar in Kerkenveld. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

 

Reacties

Cookieinstellingen