Gemeente draagt 15.000 bij aan play-offs tennis bij Suthwalda

Actiefoto Suthwalda.
Actiefoto Suthwalda.
Foto: Suthwalda

Zuidwolde – De gemeente De Wolden betaalt 15.000 euro mee aan de organisatie van de play-offs om het Nederlands kampioenschap herentennis voor 2023. Die eredivisie-play-offs worden dan gehouden in Zuidwolde bij TC Suthwalda. De provincie Drenthe is ook benaderd om 15.000 euro bij te dragen.

De heren van Suthwalda zijn nu twee seizoenen op rij Nederlands kampioen geworden. Door het kampioenschap heeft Suthwalda de verplichting om in 2023 de play-offs te organiseren. Het is een groot nationaal evenement met een groot aantal bezoekers en mogelijk nationale televisie. Dit betekent dat er tijdelijke tribunes gebouwd moeten worden en allerlei andere faciliteiten in en rondom het tennispark. De kosten hiervan kan Suthwalda niet alleen dragen, waardoor het verzoek onder andere bij de gemeente is neergelegd om financieel bij te dragen.

Volgens het college van B en W past het organiseren van deze titelstrijd binnen de ambities van het gemeentelijke sport- en  beweegbeleid. „In de nota sport en bewegen hebben we aangegeven dat we een grote waarde hechten aan het passief en actief deelnemen aan sport en bewegen door onze inwoners”, aldus get college.

De prestaties hebben een positieve invloed op de tennisvereniging in Zuidwolde. Het aantal leden zit in een stijgende lijn en er zijn net weer twee nieuwe padelbanen aangelegd.

Reacties

Cookieinstellingen