Ook tweede watertappunt in Ruinen geopend

Vlnr Leo Hendriks, Mark Turksma en Wim Stam.
Vlnr Leo Hendriks, Mark Turksma en Wim Stam.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Na de opening van het watertappunt op het schoolplein van IKC ’t Oelebröd, is nu ook het tweede tappunt in Ruinen geopend. De tweede is te vinden op de Brink bij het startpunt van het wandelnetwerk op de Brink. Fietsers, wandelaars en (basisschool)kinderen kunnen bij deze watertappunten hun bidon met water vullen.

Het initiatief voor de watertappunten is genomen door de SER, de Stichting Evenemententerrein Ruinen. Vrijdag werd het watertappunt op de Brink officieel geopend door wethouder Mark Turksma, WMD directeur Leo Hendriks en spreekstalmeester Wim Stam. Zij spraken alle drie mooie woorden over de samenwerkingskracht in het dorp en over de grote waarde van drinkwater.

Wandelnetwerk

Er is bewust gekozen voor een watertappunt naast het wandelnetwerk en een watertappunt bij de basisschool. Op beide plekken komen veel voorbijgangers. De tappunten zijn gerealiseerd met financiële hulp van verschillende organisaties, zoals de gemeente De Wolden en Waterleidingmaatschappij Drenthe – die heeft beide watertappunten geplaatst en zorgt voor onderhoud en regelmatige kwaliteitscontrole. Verder is dit watertapproject mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Wandelnetwerk, Dorpsbelangen Ruinen, Ondernemend Ruinen, Sport Rune, IKC Kinderopvang, de Ouderraad van ’t Oelebröd, Stichting Evenemententerrein Ruinen en speeltuinstichting Ravotti.

Op de Brink hangt bewegwijzering naar het watertappunt. Ook worden af en toe spandoeken in de frames bij de dorpsingangen gehangen om mensen te wijzen op de aanwezigheid van het watertappunt op de Brink.

Reacties

Cookieinstellingen