Weer een complete Kar Ga Door op 9 juli in Zuidwolde

Het mag dit jaar weer!
Het mag dit jaar weer!
Foto: Henk Sieders

Zuidwolde – Het historische voertuigenevenement Kar Ga Door biedt op 9 juli als vanouds een compleet en gevarieerd programma in Zuidwolde. De oldtimerliefhebbers komen volop aan hun trekken met de bijzondere collecties oldtimers, fietsen, klassieke paardenrijtuigen en handkarren uit museum De Wemme. Deze handkarren worden geduwd door ondernemers en vrijwilligers in passende kleding van de Oudheidkamer uit Zuidwolde.

Van 10.00 tot 17.00 uur is er bovendien een waren- en oude ambachtenmarkt in de Hoofdstraat. De toegang is gratis. De voertuigen zijn te bewonderen in het Groene Hart waar ze opgesteld worden voor en na de diverse rondritten. De paardenrijtuigen zijn te vinden tegenover museum De Wemme. Op de markt in de Hoofdstraat worden oude ambachten gedemonstreerd. Voor kinderen is er een ballonnenclown van Kindervermaak Drenthe en ze kunnen geschminkt worden. Dweilorkest Dinges zorgt samen met Duo Allround voor de vrolijke, muzikale opluistering.

Versierde wagens

Tijdens de rondrit van de oude tractoren, die vertrekt om 11.00 uur vanuit het Groene Hart, sluiten ook de versierde wagens van Veeningen aan. Rond 14.30 uur vertrekt bij het gemeentehuis de optocht met de unieke collectie handkarren uit museum De Wemme. De stoet gaat ook langs de Zantingehof en het Tonckenshuys. Kar Ga Door wordt afgesloten met gezellige stemmingsmuziek van Duo Allround.

Programma 9 juli

10.00 uur:                           Start van Kar Ga Door. Auto’s, tractoren, brommers en een aantal fraaie woonwagens staan voor bezichtiging opgesteld in het Groene Hart. Handkarren zijn te bekijken voor het gemeentehuis en paardenrijtuigen tegenover museum De Wemme.

10.00 – 17.00 uur:            Markt inclusief oude ambachtenmarkt op het Kerkplein en in de Hoofdstraat

11.00 – 13.00 uur:            Rondrit brommers en tractoren

12.00 – 15.00 uur:            Koetsentocht, met paardenrijtuigen bij museum De Wemme

13.00 – 15.30 uur:            Rondrit oude auto’s, vrachtwagens

14.30 – 15.30 uur:            Optocht handkarren, fietsen en rijtuigen

16.00 – 19.00 uur:            Muziek door Duo Allround op het Kerkplein

De beschrijving van de routes van de oude auto’s en vrachtwagens, de tractoren en brommers, de paardenrijtuigen en de handkarren en fietsen zijn te vinden op de website, https://www.kargadoorzuidwolde.nl.

Reacties

Cookieinstellingen