Nieuwe groene schoolplein KC De Dissel in Ruinerwold eindelijk geopend

Gerrie Hempen verricht de opening.
Gerrie Hempen verricht de opening.
Foto: Roelien Tissingh

Ruinerwold – Kindcentrum De Dissel in Ruinerwold heeft nu een nieuw groen schoolplein. Het werd woensdag geopend door wethouder Gerrie Hempen en had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren. Vanwege corona werd de opening echter uitgesteld.

Na flink wat jaren sparen en hard werken hebben de kinderen van het kindcentrum in Ruinerwold een prachtig schoolplein waar ze heerlijk kunnen spelen én leren. In 2018 kwam de leerlingenraad met het idee om het schoolplein te vergroenen. Een werkgroep, bestaande uit ouders en leerkrachten, pakte dit idee op.

Er werd een tekening gemaakt, subsidies werden aangevraagd en mede dankzij sponsoren is het gelukt om dit mooie schoolplein te realiseren. Maar ook de leerlingen zelf hebben hun steentje bijgedragen. Zo zijn er in de afgelopen jaren verschillende acties geweest: een sponsorloop, verkoop van eieren en het tijdelijke winkeltje De Dissshop heeft ook financieel bijgedragen.

Ouderwetse krijtbord

Door krachten te bundelen heeft KC Ruinerwold nu een prachtig schoolplein met meer groen, nieuwe speeltoestellen en een klimmuurtje. Het ‘ouderwetse’ krijtbord is ook terug en hangt buiten aan de muur. Ideaal voor buitenlessen.

Het krijtbord is ook ideaal om sponsors te bedanken. Foto: Roelien Tissingh

Tevens was er deze middag de afsluiting van het NME-project over bijen. Alle bezoekers volgden een route door school en konden zo de prachtige werkstukken bekijken die de kinderen gemaakt hebben.
Zoals ook tijdens het project, stond de mooie bijenkar van de Bijenhoudersvereniging Ruinen en Omgeving op het plein, waar iedereen uitleg kon krijgen over het belang en behoud van de bij. De opbrengst van ruim €70 door de verkoop van BIJzondere bijenkaartjes wordt gedoneerd aan deze vereniging.

Alle gasten werden getrakteerd op heerlijke hapjes, gemaakt en uitgedeeld door leerlingen en clown Spekkie vermaakte jong en oud met zijn mooie ballon-figuren.

Clown Spekkie in actie met zijn ballonnen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen