Veeningen haalt alle gemiste feesten in één keer in

Optocht 2019 in Veeningen.
Optocht 2019 in Veeningen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Veeningen – Alle gemiste feesten van de afgelopen jaren worden in Veeningen in een weekend ingehaald. Dat gebeurt tijdens het dorpsfeest van 8 tot en met 10 juli in het groene hart. De feestcommissie heeft een Goede Vrijdag, een Oudjaars Zaterdag en een Nieuwjaars Zondag op het programma gezet.

Op vrijdag 8 juli begint het feest om 13.30 uur met een Vasten Middag. Er is dan kaarten voor de liefhebbers, klaverjassen of jokeren. Om 19.00 uur is er een vrolijk uurtje tijdens de vrijdagavondborrel en om 20.00 uur begint de bonte Paasavond. De zeskampploegen vertonen voor de eerste keer dit weekend hun kunsten.

Sinterklaas en paaseieren

Zaterdag om 9.00 uur staat Kerstochtend op het programma met het opstellen van de versierde wagens. Deze worden vanaf 9.30 uur gekeurd, muziek is er van muziekvereniging Con Amore. De optocht vertrekt om 10.30 uur waarna ook nog de intocht van Sinterklaas wordt gevierd. Om 14.00 uur is er de Kindermiddag met schminken en paaseieren zoeken, om 21.00 uur komen de volwassenen aan hun trekken op de Oudejaarsavond met muziek van The Piano House.

Zondag 10 juli is het in Veeningen Nieuwjaarsdag met om 12.00 uur het Suikerfeest (brunch) en een uurtje later de start van de Koningsdag zeskampspelen. Om 13.30 uur start tevens het Bevrijdingsfeest van de zeskamp. Om 16.30 uur is de Nieuwjaarsborrel met de uitreiking van de Gerrit Stapel Cup. Met de zondagavondafterparty sluit het bijzondere feest af, voor een aantal staat een dag later de katermaandag op het programma, met opruimen als hoofdactiviteit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen