Zomerfeest Oosteinde: Flower Power doorslaand succes

Oosteinde Het zeventigste Zomerfeest in Oosteinde zit er weer op. Dit jaar was het feest omgedoopt in het thema Flower Power en dat was een thema dat zeer goed aansloeg.

Op vrijdagochtend begonnen de  schoolkinderen met verschillende spelletjes. Aansluitend was het frietfeest. ’s Middags konden de kinderen hun talent laten zien tijdens de talentenshow ‘Oosteinde Got Talent’. De volgende talenten vielen in de prijzen: 1e prijs Sketch Talentenshow  gedaan door Yannick Luten, Mirre de Gooijer, Jip Scholing, Elvera Bakker, Gwenn van Duinen en Robbin van Duinen; 2e prijs Waterval van K3 gedaan door Fine de Wit, Tess Veldhoven en Marit Eefting; 3e prijs Vliegerlied, gedaan door Jolien Verkade en Maaike Karsten.

Zeskampspellen

Op vrijdagavond startte het feest met de allereerste zeskampspellen. De strijd begon tussen de buurtschappen tijdens het eerste zeskampspel; de stormbaan, aansluitend met de muziek kennisquiz. De avond ging over in een feestavond met Papa di Grazzi. De band heeft laten zien dat die inderdaad een spraakmakende act in het cover circuit is. De energie spatte uit de speakers.

Op de zaterdagochtend startte de feestelijke optocht van versierde wagens en

individuelen. Het was een ongekend hoge opkomst. Bijna 200 deelnemers deden mee aan de optocht. Dit is bijna een een kwart van het aantal inwoners in Oosteinde.

Uitslagen schoolwagens:

  1. Wij tanken, net als Max, flower power (groep 3)
  2. Smoothie fruity (groep 8)
  3. Expeditie Oosteinde (groep 7)
  4. Bloemen en bijen (groep 4)
  5. Wij schieten op onze sloffen, Ajax is wederom kampioen (groep 5)
  6. Flower en power (groep 1)
  7. Groep 6 is lava (groep 6)

Particuliere wagens:

  1. Vrouwen die bouwen
  2. Hippie café
  3. Het is weer hommeles

Bogen:

  1. Dokter Larijweg laatste kluft: Dokter Love weg
  2. Schoolstraat: Flower Power
  3. Hesselterweg: Flower Power

Straatversiering

  1. Larijweg laatste kluft: Dokter Love weg
  2. Schoolstraat: Flower Power

Estafette

Na de prijsuitreiking was er feestmuziek van DJ Roelof. De zaterdagavond begon met een estafette, een onderdeel van de zeskamp. Daarna ging het dak eraf met Starstruck. Op zondagmiddag werden de leden getrakteerd op een heerlijke brunch. Dit jaar was de brunch volledig in het thema Flower Power, waarbij de leden verkleed kwamen brunchen. Nog nooit eerder zag de organisatie zo’n hoge opkomst, namelijk 275 personen.

Als klap op de vuurpijl werd de origineelst verklede hippie van Oosteinde gekozen: Wietse Taam had dit jaar het allerbest uitgepakt en is gekozen door de andere feestgangers als origineelst verklede hippie van Oosteinde. Daarna startten de laatste twee zeskamp onderdelen. Dit jaar heeft het buurtschap Oosteinde, Wold AA weg, Laatste Kluft gewonnen.

Het feest werd afgesloten door de jongens van ER Geluidverhuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen