Hennie Veen – Kuik viert 100e verjaardag in woonzorg Sanniek in Ansen

Hennie Veen-Kuik.
Hennie Veen-Kuik.
Foto: Benny Spin

Ansen – In Woonzorgcentrum Sanniek in Ansen mocht mevrouw Hennie Veen-Kuik zaterdag honderd kaarsjes uitblazen. De jarige genoot volop van alle aandacht, kaarten, bloemen en felicitaties. Uiteraard was er koffie met gebak.

Hennie Kuik is geboren en getogen in Koekange en was ruim 58 jaar getrouwd met Jacob Hendrik Veen. Ze leerden elkaar kennen op het Koekangerfeest. Samen bestierden ze een boerderij, terwijl Jacob ook nog werkte bij de toenmalige Landbouwbank in Meppel, tegenwoordig Agrifirm. Op deze boerderij, die nog steeds in de familie is, werd ook hun enige kind geboren, zoon Kor. Thuis had Hennie ook de zorg voor haar ouders, die bij hen inwoonden. Nadat haar man met pensioen ging, was er meer tijd om samen dingen te ondernemen en kwamen er ook meer dieren op de boerderij. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Gezonde levensstijl

Bijna haar leven woonde ze in Koekange, waarvan de laatste dertien jaar in een bejaardenwoning. Sinds drie jaar woont ze in woonzorgcentrum Sanniek, waar ze het prima naar de zin heeft en verzorgd wordt door haar schoondochter. „Ze heeft nooit gerookt en gedronken en leefde altijd gezond. Dat verklaart waarschijnlijk ook haar hoge leeftijd”, vertelt haar zoon. Ín haar hele leven kwam ze slechts een keer bij de dokter. „Daar konden ze niets over haar vinden, een medisch dossier was er niet eens.” Ook in het ziekenhuis kwam ze slechts een keer. „Vrijdag werd ze geopereerd en de maandag daarop was ze alweer thuis.”

Een vakantieganger is Hennie nooit geweest. „Ze was op zichzelf en mocht graag thuis zijn”, aldus haar zoon. Wel hield ze van gezelligheid en volksdansen en was ze lid van de plattelandsvrouwen. Behalve zoon Kor, heeft ze twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

 

Benny Spin

Reacties

Cookieinstellingen