Harm en Aaltje Bakker-Muggen zijn vandaag 60 jaar getrouwd

Echtpaar Bakker met de burgemeester.
Foto: Artizzl Media

Ansen – Harm Bakker en Aaltje Muggen speelden als kind wel met elkaar, maar leerden elkaar pas echt kennen in 1959 op de landbouwtentoonstelling in Ruinen. Daaruit kwam het huwelijk voort dat op 22 juni 1962 werd gesloten. Net niet de langste dag, maar wel een korte nacht.

Ze komen allebei van de boerderij en Harm was met zijn vader in Ruinen voor de paardenkeuring. „Ik kwam er om te zien of er ook mooie jongens waren”, lacht Aaltje nu. Harm bleek de mooiste en de verkering werd vlot een huwelijk. Hij werkte overal in het land, ook in Londen aan de ambassade. Op de Maasvlakte in Rotterdam bouwde Harm mee aan een immens boorplatform dat later naar Noorwegen werd verscheept.

Waar Harm vanwege hartklachten op 58-jarige leeftijd stopte met werken, zorgde Aaltje al die jaren voor het huishouden en de opvoeding van de drie kinderen. Ze hebben nu zeven kleinkinderen en een achterkleinkind, met een tweede op komst. Harm en Aaltje genieten ervan en waren verrast dat ze er woensdagmorgen bijna allemaal waren. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen kwam de felicitaties en bloemen namens de gemeente brengen.

Reacties

Cookieinstellingen