Meerdere wegen in De Wolden kort gestremd vanwege werkzaamheden

Foto: Pixabay

Zuidwolde – In opdracht van het college van B&W worden in de periode van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni slijtlagen aangebracht op een aantal wegen in gemeente De Wolden. De slijtlagen worden aangebracht door de firma NTP Infra uit Hattem. In de dagen ervoor worden de bermen gemaaid en worden de wegkanten vrijgemaakt van overgroeiend gras.

In de week na het aanbrengen van de slijtlagen moet het verkeer zorgen voor het aanrijden van het aangebrachte materiaal. Daarna wordt het overtollige materiaal opgezogen door een veeg/zuigmachine. Tot slot wordt belijning en markering aangebracht met thermoplastisch materiaal.

Welke wegen?

Het gaat om de volgende wegen: Stapelerweg in de Wijk, Fluitenbergseweg in Echten, Eursinge in Eursinge, Huttenweg in Ruinen, Zandkamp in Ruinen, Hees in Ruinen, Schrapveen in Linde, Paardelanden in Linde, Hendrikus Zomerweg in Alteveer, Slagendijk in Zuidwolde, Kerkweg in Zuidwolde, Bloemberg in Veeningen, Hessenweg (parallelweg) in de Wijk, Eggedijkje in Koekange, Hoge Linthorst in Koekange.

Om de werkzaamheden uit te voeren zijn de betreffende wegen korte tijd gestremd voor het verkeer. Verkeersregelaars zullen ervoor zorgen dat het verkeer hierop geattendeerd wordt. Voor de Fluitenbergseweg en Stapelerweg worden omleidingen aangegeven door borden.

Het aanbrengen van slijtlagen is extreem weersgevoelig. Hierdoor kan een aanpassing van de planning noodzakelijk zijn. Via de pagina wegwerkzaamheden worden wijzigingen aangegeven.

Meer informatie is te krijgen bij Brian van Klompenburg van NTP Infra, te bereiken via 06-10934107.

Reacties

Cookieinstellingen