Het Veldboeket in Veeningen blij en trots op verkeersplein

Feestelijke opening verkeersplein.
Foto: Eigen foto

Veeningen – Kindcentrum Het Veldboeket in Veeningen heeft de afgelopen week het nieuwe verkeersplein geopend en officieel in gebruik genomen. Het startsein werd dinsdag gegeven door de leerlingen van groep 1/2 en Buurtagent Klaas.

Die lieten zien samen hoe je je veilig kunt bewegen in het verkeer. „We merken dat de kinderen dagelijks gebruik maken van het circuit; twee politiepetten zijn elke dag beschikbaar voor de kinderen om de weggebruikers op hun gedrag te wijzen. Al doende leert men”, aldus de schoolleiding.

Het veilig bewegen in het verkeer wordt niet geleerd vanaf een stoel. „Natuurlijk gebruiken wij een digitale lesmethodiek voor onze Verkeerslessen, maar wij wilden ons prachtige plein meer gaan inzetten voor lesmomenten. Onze school heeft jaarlijks overleg met Veilig Bereikbaar Drenthe. In dit overleg bekijken we de actuele situatie en zoeken we naar verdieping van ons aanbod.”

Feestelijke opening van het verkeersplein. (Eigen foto)

Praktische verkeerslessen

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de praktische verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het label te verdienen, moet een school voldoen aan een aantal criteria. Het Veldboeket doet dat nu, want het realiseren van een Verkeersplein was één van de criteria. „We zijn ontzettend blij dat dit is gelukt vanuit een financiële samenwerking met de provincie en de gemeente. Ook zijn prachtige borden meegeleverd, waarmee we Verkeerslessen praktisch vorm kunnen geven.”

Reacties

Cookieinstellingen