Koekange in de startblokken voor vijf lange dagen feest

Optocht Koekange.
Foto: Artizzl media

Koekange – Een zeskamp, optocht en een fair, zomaar een greep uit het programma van het Koekanger feest dat woensdag begint en tot en met zondag voortduurt. Ze staan in de startblokken na twee verloren jaren, straten worden versierd en vele wagens versierd.

De optocht is één van de hoogtepunten van het feest en er wordt donderdag vanaf 18.15 uur opgesteld aan de Dorpsstraat 66. „Er zijn de laatste jaren steeds meer deelnemers en dat is iets waar wij als Koekangenaren trots op kunnen zijn”, laat de organisatie weten. In Koekange maken ze verschil tussen zelfgemaakte wagens en huurwagens. Om de loopgroepen te belonen voor hun harde werken, heeft het bestuur besloten het prijzengeld voor deze categorie te verhogen. De optocht is ook nog een onderdeel van de zeskamp, wat betekent dat de teams verplicht zijn mee te doen.

De piraten komen

Woensdag 15 juni staat om 14.30 uur de Ouderenmiddag gepland met medewerking van piratenkoor ’t Zwarte Gat. ’s Avonds is er in dezelfde tent een feestelijke pubquiz. Donderdagmorgen komt de schooljeugd aan de beurt, in de middag is er klaverjassen. Na de optocht is er in de tent een piratenavond in samenwerking met Keet De Egge.

Creatievelingen komen vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur aan hun trekken. De dames kunnen zelf een borrelplank maken, de mannen bakken de lekkerste hamburger. Om 18.00 uur is er dan een kinderdisco, om 21.00 uur gevolgd door de band Rockaholics. De zeskamp vindt zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur plaats op het feestterrein, waar vanaf 21.00 uur de Perfect Showband voor een feestelijke avond moet zorgdragen.

Reacties

Cookieinstellingen