Mina Koes winnaar van Culturele prijs De Wolden 2021

Albert Haar overhandigt de cheque aan Marjan Steenbergen.
Albert Haar overhandigt de cheque aan Marjan Steenbergen.
Foto: Foto gemeente

Ruinen – Het Wagenspel: “De wraak van Mina Koes” is de winnaar geworden van de Culturele prijs van De Wolden 2021. De prijs werd maandagavond tijdens de Ambassadeursbijeenkomst in Buitencentrum De Poort in Ruinen uitgereikt. De winnaar heeft de cheque ter waarde van €2500,- in ontvangst mogen nemen van wethouder Albert Haar. Marjan Steenbergen nam de cheque graag in ontvangst.

Het Wagenspel van Mina Koes werd vorig jaar georganiseerd op diverse locaties in de gemeente in plaats van de geplande openluchttheater voorstelling, die niet door kon gaan in verband met corona. Het bleek een groot succes. Dit jaar werd de winnaar gekozen door een publieksjury, iedereen kon zijn of haar stem uitbrengen via internet. Meer dan 1000 mensen hebben hun stem uitgebracht! De andere genomineerden waren: Art-to-go, de voorstelling “Schrijven aan een dode”, het project “Passie op het platteland” en het jubileumconcert van Muziekvereniging Woudklank.

Tijdens de Ambassadeursbijeenkomst werd verder stil gestaan bij “Wide Wold” De Wolden mag zich in 2023/2024 Culturele gemeente van Drenthe noemen en hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor culturele initiatieven en activiteiten! Meer informatie over Wiede Wold staat op www.cultureeldewolden.nl, enthousiastelingen en initiatiefnemers mogen contact opnemen met de cultuurcoaches.

Reacties

Cookieinstellingen