Lucas en Jantje Zomer uit Zuidwolde zijn 65 jaar getrouwd

Jantje en Lucas Zomer.
Jantje en Lucas Zomer.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Het echtpaar Zomer uit Zuidwolde is vandaag 65 jaar getrouwd. Lucas en Jantje zijn allebei 87 en kregen vanmorgen onder meer bezoek van burgemeester Inge Nieuwenhuizen in hun appartement in De Molenhof. Ook vertegenwoordigers van het Tonckenshuys kwamen het echtpaar feliciteren.

Lucas is geboren en getogen in Alteveer, Jantje komt uit Assen. Ze leerden elkaar kennen toen ze 20 jaar waren, hadden twee jaar verkering en trouwden. Op de boerderij op Alteveer bij Hoogeveen kregen ze vijf kinderen: vier meisjes en een jongen. Lucas woonde zeventig jaar op de boerderij, eerst met zijn ouders en later boerden ze er zelf. Hun zoon nam de zaak uiteindelijk over.

Coronavirus

Het had twee jaar geleden niet veel gescheeld of zowel Lucas als Jantje waren ten prooi gevallen aan het coronavirus. Vijf weken lagen ze samen in het Scheper ziekenhuis in Emmen, met name Lucas balanceerde op het randje van leven en dood. Zijn wilskracht sleepte hem er doorheen. Dat het leven mooi is, bewijzen de verhalen van de Zomers, zo kwam Lucas altijd op voor zijn en andermans rechten. Hen bleef verder onheil in hun leven bespaard, al wordt Jantje nu wel in het Tonckenshuys verzorgd. Ze komt vier dagen per week naar Lucas in het appartement in De Molenhof.

Ze hebben zes kleinkinderen, een achterkleinkind is op komst. Het feestje wordt naar 3 juni uitgesteld, want woensdag trouwt hun oudste kleinkind.

Reacties

Cookieinstellingen