Nieuwe speelveld en schoolplein in Echten op sportieve wijze geopend

Echten – Met de officiële opening van het schoolplein, de nieuwe parkeerplaatsen én het verharde speelveld is Echten weer een stukje mooier geworden. Vrijdagmiddag vond de officiële opening plaats door wethouder Egbert van Dijk. Hij had er bij zijn kledingkeuze rekening mee gehouden dat hij sportief bezig moest gaan.

Met de realisatie van een parkeerterrein op de plek waar de keet van De Wortketel stond, is een jarenlange wens van alles en iedereen in de buurt in vervulling gegaan. Nu staan er een stuk minder auto’s geparkeerd aan de Schoolakkers. Bovendien is er een nieuwe fietsenstalling gemaakt. Het sportveld was vaak drassig en kon lang niet altijd worden gebruikt, nu is er een verhard speelveld met kleine doeltjes en een basket.

Confetti

Wethouder Egbert van Dijk verrichtte de officiële opening door de basketbal vanaf de strafworplijn in een keer in de ring te werpen. De confetti haperde even, dus moest er nog een tweede bal door de ring. Toen dat klusje eenmaal geklaard was, moest Van Dijk ook nog met leerlingen de stormbaan op. De wethouder had daarvoor even wat cijfers tevoorschijn getoverd. Zo werd voor het speelveld 350 m3 grond afgegraven en vervangen door zand, er werd 150 m3 puin gestort, 400 m2 grasveld afgewerkt en ingezaaid, 200 ton asfalt gestort, 60 meter riolering aangelegd en voor 1500 m2 verharding aangebracht voor plateau, insteekweg en sportveld.

Mooi was om daarna te zien dat vooral de ouderen van het dorp met de basketballen aan de haal gingen, zie de foto’s.

Reacties

Cookieinstellingen