Jongveekeuring Blonde d’Aquitaine koeien in Koekange

Blond d'Aquitaine.
Foto: Pixabay

Koekange – Mooie, grote en elegante dieren. Dat zijn de Blonde d’Aquitaine koeien die zaterdag in Koekange worden gekeurd tijdens een jongveeveekeuring. Jaarlijks wordt een aantal keuringen georganiseerd door het Blonde stamboek, waarbij dit jaar een jongveekeuring van dieren tot 3 jaar in Koekange plaatsvindt.

Deze jongveekeuring is vrij toegankelijk op de Boerlanderij van Dennis Boerland,  Oshaarseweg 39, aanvang 9.30 uur met de jongste dieren. Verdeeld over acht rubrieken komen de 42 dieren van 13 verschillende fokkers uit Nederland in de ring in verschillende leeftijdscategorieën. De Deense jury selecteert uit deze dieren een aantal dieren die voor de kampioenstitel in aanmerking komen.

De kampioenskeuring is aansluitend aan de individuele rubrieken. Er wordt een kampioen en reservekampioen tot 1 jaar en een kampioen en reservekampioen van 1 jaar en ouder aangewezen. Uiteindelijk strijden de twee kampioenen om het Algeheel Kampioenschap van deze Jongveekeuring.

Na afloop van de kampioenskeuring, rond 13.00 uur, is iedereen uitgenodigd voor een overheerlijk menu verzorgd door Blonde fokker en stamboek lid Henri van Heerde. Hij bakt een Blonde burger die wordt geserveerd met alles d’r op en d’r aan.

Reacties

Cookieinstellingen