Geerhard en Jopie Poel uit de Wijk vieren diamanten huwelijksfeest

Echtpaar Poel uit de Wijk.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Aan de Willem Koopsweg in De Wijk vierden Geerhard (87) en Jopie Poel (84) dinsdag het diamanten bruiloft. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen kwam namens de gemeente De Wolden langs om een gebaksvorkje mee prikken.

Jopie werd geboren in Westenholte, toen nog gemeente Zwollekerspel, Geerhard werd geboren in Den Ham, maar verhuisde drie weken later al met zijn ouders naar Zwolle. Daar leerden ze elkaar kennen op dansles. Geerhard was veel bij Jopie in Westenholte te vinden, omdat Jopie daar vol in het verenigingsleven zat. Hij studeerde in die tijd voor bouwkundig opzichter. ‘Daar heb ik altijd profijt van gehad’.  Na zijn dienstplicht werkte hij voor verschillende architectenbureaus. Maar een woning vinden in Zwolle was lastig. ‘Via kennissen van mijn ouders hoorde ik over De Wijk. Daar solliciteerde ik naar een baan bij Gemeente De Wijk, ik had geluk en werd aangenomen’.

Echte Wiekers

Na vierenhalf verkering trouwden ze op 17 mei 1962. Ze betrokken een woning aan de Briëtweg in De Wijk. Waar zoon Walter en dochter Carla werden geboren. Inmiddels wonen ze alweer vijfenvijftig jaar aan de W. Koopsweg. En zijn ze echte Wiekers geworden. Ook is de familie inmiddels uitgebreid met twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Jopie was haar eerste jaren werkzaam bij een tandtechnicus in Zwolle. Na de verhuizing stopte ze daar. Ze moest eerst wel even wennen aan het dorp. Maar ze zat ook daar zo weer in het verenigingsleven.

Ze waren heel druk met toneelvereniging De Bloem ook Apollo hengelde diverse keren naar de diensten van Jopie. Ze was tevens vele jaren lid van de Gymnastiekvereniging en de Vrouwen van Nu. En toen de kinderen groter waren ging ze aan de slag bij voormalig Warenhuis en Drogisterij G. van de Belt aan de Dorpsstraat. Hier was ze twintig jaar werkzaam.

Geerhard werkte tot zijn pensioen bij Gemeente De Wijk. Hier was hij drieëndertig jaar actief. Ook was hij lid van de vrijwillig brandweer De Wijk. ‘Ik wist van toeten nog blazen, maar ging gewoon mee met de club’. Na afloop werd er bij café Klomp wat gedronken. Geerhard dronk geen alcohol en bestelde een warme chocolademelk. ‘Daar moesten ze allemaal heel hard om lachen. Want iedereen dronk bier of Berenburg’. Een tweede rondje chocolademelk kon hij wel vergeten! Wel een ‘prachtige tijd’.

Gewoon door gaan

Na zijn hartoperatie in 2004 deed hij het wat rustiger aan. En kwam er ook een einde aan de buitenlandse vakanties met de caravan. Ze gingen toen kamperen in Nunspeet. Waar ze graag mochten wandelen en fietsen. Er op uit doen ze nog steeds. Gerhard op zijn elektrische driewieler en Jopie op haar scootmobiel. Een grote vriendenkring zoals vroeger hebben ze helaas niet meer. ‘Vele dierbaren zijn ons ontvallen helaas! Maar samen hebben ze het goed. Jopie durft er wel te zijn. ‘Ik moet misschien wat vaker mij mond houden’. Geerhard moet er om lachen. ‘Ruzie maken helpt ook niet. We gaan gewoon door. Zo is het altijd goed gegaan!’.

Reacties

Cookieinstellingen