Diamanten feest in Zuidwolde voor echtpaar Zanting

Een mooi spandoek voor het echtpaar.
Foto: Benny Spin

Zuidwolde – Vrolijke klanken van muziekvereniging Woudklank kleurden woensdagmiddag de Kerkstraat in Zuidwolde. De muzikanten waren hier om Hendrikus en Jenny Zanting-Schreurs een serenade te brengen. Het echtpaar dat deze dag 60 jaar getrouwd was, genoot vanaf het balkon van huis van deze muzikale verrassing. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen was daarbij aanwezig om namens de gemeente De Wolden de felicitatie over brengen.

Hendrikus werd geboren in Drogteropslagen en verhuisde op jonge leeftijd naar Zuidwolde. Jenny werd geboren en getogen in Zuidwolde. Ze zijn allebei 78 jaar en kennen elkaar al vanaf jonge leeftijd. Ze woonden schuin tegenover elkaar in de Tonckenstraat. Liefde op het eerste gezicht was het zeker niet. „Ik vond hem eerst maar een rotventje, maar dat bleek later allemaal mee te vallen”, geeft Jenny eerlijk toe. Ze trouwden al op jonge leeftijd, want de eerste van vijf kinderen was op komst. Het bleef bij een huwelijksplechtigheid op het gemeentehuis in Zuidwolde. „We hadden geen geld om een feest te geven”, verduidelijkt Hendrikus. „Maar dat is later ruimschoots ingehaald.”

De burgemeester kwam bij het echtpaar op bezoek. Foto: Benny Spin

Sportieve familie

Het jonge stel trok na de trouwdag in bij de ouders Jenny, tot ze zelf een huis konden huren aan Kerkenbosweg. Daarna hebben ze nog kort gewoond aan de Hoofdstraat en inmiddels wonen ze met plezier aan de Kerkstraat. Hendrikus werkte bij de zuivelfabriek in zijn woonplaats en daarna bijna veertig jaar bij Kappa in Hoogeveen. Jenny was huisvrouw en had haar handen vol aan de vijf kinderen. Die op hun beurt zorgden voor elf kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. „Ja, we zijn een sportieve familie”, lacht Hendrikus.

Elkaar vrijlaten

Ze hebben elkaar altijd vrij gelaten, zo geeft Jenny aan. „We hadden allebei een eigen auto, dus konden gaan en staan waar we wilden.” Echte vakantiegangers zijn ze nooit geweest. Op een paar uitstapjes met de bus naar Duitsland en Oostenrijk na, vierden ze de vakantie altijd in eigen land. Jenny mocht altijd graag handwerken en borduren en gaf handvaardigheidslessen. Door haar broze gezondheid gaat dat allemaal niet meer. Hendrikus heeft geen speciale hobby’s of bezigheden, maar was in zijn vrije tijd altijd bij het ijzer- en recyclingbedrijf van zijn zoon te vinden. Samen met alle familieleden werd het feest gevierd bij zaal Den Kaat in Zuidwolde.

 

Reacties

Cookieinstellingen