Alteveer gaat boeiend Hemelvaartsweekend tegemoet

De organisatie in Alteveer.
Foto: Henk Sieders

Alteveer – Het feestterrein aan de Jan Haarstraat in Alteveer is in het weekend van Hemelvaart weer het toneel van een kwartet aan evenementen. Het Hemelvaartweekend is een begrip in de wijde regio en trekt liefhebbers van auto’s en (Nederlandstalige) muziek naar het dorp.

De eerste activiteit is op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, de autocross. Hier wordt vanaf 10.00 uur door snelle speciale crossauto’s over een volgens de organisatie supersnelle en lange baan gereden. Dat gebeurt dit jaar weer met de Duitse autocrossclub NWDAV.

Koppeldartstoernooi

Op vrijdag 27 mei is om 20.00 uur in de feesttent de Amsterdamsche Tour of Music drive-inshow in combinatie met een koppeldartstoernooi. Op zaterdag 28 mei staat om 11.00 uur de autoblubbering op de agenda, hier proberen  zwaar aangedreven bolides zo ver mogelijk door de blubberbak te rijden. Het levert altijd weer een enorm spektakel op. Niet alleen de zeldzame momenten dat een auto zich helemaal door de bak heen worstelt, maar ook wanneer deze midden in de bak vast komt te zitten en de tractoren er aan te pas moeten komen om het vehikel los te trekken.

Als het gegrom van de wagens verstomd is, start om 20.00 uur in de tent het Piratenfeest Alteveer op. In de tent is de Tour of Music drive-inshow present en moeten de artiesten Aukje Fijn, harten 10 en Lytse Hille de stemming naar een hoogtepunt brengen.

Meer info: www.hemelvaartweekendalteveer.nl

Reacties

Cookieinstellingen