Isala opent heupcentrum in Meppel: ‘Verwachten duizend patiënten per jaar te opereren’

Orthopedisch chirurg Guido van Solinge bij het nieuwe heupcentrum van Isala
Foto:

Meppel – In het ziekenhuis in Meppel is maandag het heupcentrum geopend. Marjanne Kuijpers was een van de eerste patiënten die in het centrum werd geholpen. e ingebruikname van het centrum betekent wel dat patiënten uit Zwolle extra moeten reizen. Maar dat was voor Kuijpers geen probleem. “Het maakte mij niet uit waar ik zou worden geopereerd. Het ziekenhuis in Zwolle is dichter bij mijn woonplaats Wezep, maar ik wilde van de pijn af. Een stukje verder moeten rijden namen wij dus voor lief”, vertelt ze.

Dat beaamt orthopedisch chirurg Guido van Solinge: “Ik heb echter nog niemand gehoord die dat erg vond. Ik hoor juist dat zij het kleinschalige in Meppel waarderen. Bovendien hoef je alleen voor de operatie naar Meppel. De poliafspraken kunnen ook in Zwolle of in de polikliniek in Heerde.”

750 tot 800 heupen

Jaarlijks plaatsen orthopedisch chirurgen van Isala tussen de 750 en 800 heupen. Vaak is artrose de veroorzaker van slijtage in de heup. En daar kan iedereen mee te maken krijgen. “Ik verwacht dat steeds meer mensen artrose krijgen. Dat komt omdat wij steeds ouder worden, maar ook doordat wij minder bewegen. Wij bereiden ons daarom voor op die extra patiënten. Uiteindelijk verwachten wij duizend patiënten per jaar in ons heupcentrum te opereren.”

De meeste operaties vinden plaats in het nieuwe ziekenhuis in Meppel. Guido: “Het is een overzichtelijk en gemoedelijk ziekenhuis. De auto parkeer je voor de deur en de omgeving is ontspannen.” Patiënten die meer risico lopen, worden geopereerd in Zwolle. Dat gaat om ongeveer tien procent van de patiënten.

 

Lees ook:
Patiënten Isala vervoerd naar nieuwe locatie: ‘Zijn nu een ziekenhuis dat volledig in bedrijf is op een prachtige nieuwe locatie’

 

Het nieuwe ziekenhuis, en het nieuwe heupcentrum, is Marjanne Kuijpers in ieder geval bevallen. “Het is een prachtig nieuw ziekenhuis. De afstanden zijn in het ziekenhuis in Zwolle lang, in Meppel loop je zo van de wachtkamer de operatie op. Dat voelde wel een beetje apart, maar ging heel gemakkelijk. Ik vind het bovendien fijner en persoonlijker. En inderdaad, als je zelf naar de operatiekamer loopt, voel jij je toch wat minder ziek.”

Reacties

Cookieinstellingen