D66 en PvdA treden met Gemeentebelangen toe tot nieuw college van De Wolden

Gemeentehuis De Wolden.
Gemeentehuis De Wolden.
Foto: Kim Stellingwerf

Zuidwolde – De drie partijen die onderhandelen over een nieuwe coalitie in de gemeente De Wolden zijn eruit. Gemeentebelangen gaat de komende vier jaar als grootste partij in het college verder met PvdA en D66. Vanavond brengt formateur Frits Alberts verslag uit in de vergadering van de gemeenteraad.

De VVD verdwijnt zo dus na vele jaren uit het college, wethouder Hilda Mulder is de komende vier jaar weer gewoon raadslid. Dat deze nieuwe coalitie eraan zat te komen, werd vlak na de verkiezingen al duidelijk toen informateur Josee Gehrke in haar advies duidelijk aangaf dat de coalitie Gemeentebelangen, PvdA en D66 wat haar betreft de voorkeur genoot. Als tweede optie werd GB-VVD genoemd, waarop het zich CDA teleurgesteld afvroeg waarom zij niet genoemd werd. Formateur Frits Alberts, oud-wethouder in Borger-Odoorn, ging met het advies aan de slag.

Grote vraag is wat er met de invulling van de derde wethouder gaat gebeuren. Met negen zetels is het aannemelijk dat Gerrie Hempen en Egbert van Dijk gewoon terugkeren in het college. D66 en PvdA hebben allebei één zetel in de gemeenteraad en zouden dan een derde wethouderspostmoeten delen. Vanavond volgt daar wellicht meer informatie over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen