Foto’s: Veel mensen op de been bij Oranjeavond, Betty Gras Zuidwoldiger van het Jaar

Zuidwolde – De eerste Oranjeavond in Zuidwolde sinds corona is gisteravond goedbezocht. De mensen lieten zich dit feestje niet ontgaan. Zelfs dominee Betty Gras kwam er voor terug vanaf haar vakantieadres in Friesland. Dat was echter vooral om de titel Zuidwoldiger van het jaar in ontvangst te nemen.

De naam van de dominee van de Ontmoetingskerk is nu terug te vinden op de Zuidwoldiger ‘Walk of Fame’ voor het gemeentehuis. Mede met dank aan de mensen die haar nomineerden, maar vooral ook door alle activiteiten die ze ontplooide. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen stelde vast: ‘Ze is er voor het dorp, in goede en slechte tijden.’

Betty Gras is de opvolger van respectievelijk Roger de Groot, John Linde, Meintje Troost, Joke Vliegenthart, Geert Vrielink, Jaap Wieken, Jan Rozema, Marjan Steenbergen en Koop Drost.

Drukke vrijmarkt

De Oranjeavond was als vanouds gezellig, al was er door de korte voorbereidingstijd geen plek voor heel veel kramen. Zo ontbraken de verenigingen dit keer, maar bij de vrijmarkt op het kerkplein was het des te drukker. De catwalk werd gebruikt door de modellen van kinderkledingwinkel Bellini en Damesmode Dekker.

Reacties

Cookieinstellingen