Dodenherdenking in Alteveer/Kerkenveld bij Venster naar de Vrijheid

Venster naar de Vrijheid
Venster naar de Vrijheid
Foto: Artizzl media

Alteveer/Kerkenveld – Het comité van het “Venster van de Vrijheid” treft haar laatste voorbereidingen op de dodenherdenking welke op woensdag 4 mei plaatsvindt. De basisscholen hebben het monument, wederom “geadopteerd”. Hierdoor hebben ze weer de beschikking gekregen over lesmateriaal waardoor de leerlingen meer betrokken raken bij de oorlogsgeschiedenis. Tevens worden ze hierdoor geprikkeld om na te denken over herdenken, monumenten en oorlog wat actueler is dan we ons hadden kunnen voorstellen.

Het verzamelen voor de herdenking zal in dorpshuis De Alke plaatsvinden. Vanaf 19.00 uur is er een kleine tentoonstelling te zien waarop door voorzitter Theo Boer een toelichting wordt gegeven.

Om 19.40 uur volgt een stille tocht naar het “Venster van de Vrijheid”. Vlak voor acht uur klinkt het taptoe-signaal, waarna er twee minuten stilte in acht worden genomen. Tenslotte is er gelegenheid om bloemen of een krans te leggen. Na afloop wordt er gelegenheid gegeven om in de kerk een kaarsje te branden.

Personen die op persoonlijke titel of namens een instantie een gedicht wil voordragen en/of een bloemstuk/krans wil leggen, worden verzocht dit te melden per e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen