Documentaires Passie op het Platteland feestelijk ontvangen

Zuidwolde – Zaal Den Kaat in Zuidwolde stroomde ouderwets vol bij de première van de vier documentaires van Passie op het Platteland. Na afloop werden de makers Vera Vos uit de Wijk en Manon Hessels uit Oosteinde als helden onthaald op het podium.

Deze twee dames wisten samen met geluidsvrouw Marit Boer en een hoop anderen in vier documentaires vast te leggen hoe gepassioneerd jongeren op het platteland van De Wolden zijn. Van sport tot muziek en van ondernemen tot de jongerenketen. Jongeren die voor geen goud weg willen van het platteland, maar ook jongeren die juist door de rust en ruimte tot grote prestaties kwamen.

Wat te denken van Gijs Broeksma uit Ruinen, die als handboogschutter vorig jaar de olympische Spelen haalde en net naast een medaille greep, of Daan Boverhof uit Ansen, die Nederlands kampioen biketrial werd. Ze komen allemaal voorbij in de docu’s.

Volop muziek

Zaterdagavond werden de vier afzonderlijke documentaires vertoond en natuurlijk was er een gebakje, gemaakt door Axel Warnders uit Ruinerwold, die ook in een van de films geportretteerd werd. Er was volop muziek, van Davey Pollitt met zijn vinyl, tot de Pieperts Band, die na de films vol trots de titelsong Passie op het Platteland speelde. De BradRooster band en ER Geluid maakten het feest compleet.

Vanaf 4 april verschijnt wekelijks een aflevering op de maandagavond om 19.30 uur op de kanalen van Passie op het Platteland (YouTube en de website www.passieophetplatteland.nu) en op DNO Media (StreekTV). In juni/juli is de serie wekelijks te zien op RTV Drenthe.

Reacties

Cookieinstellingen